Колишній депутат Володимир Медяник арештований на два місяці

13:34, 08.08.2016
Колишній депутат Володимир Медяник арештований на два місяці

Печерський райсуд Києва арештував на два місяці колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника на засіданні у понеділок. Обраний судом запобіжний захід у вигляді утримання під вартою триватиме до 4 жовтня.

 

Таку постанову ухвалила слідчий суддя Ірина Литвинова. Рішенням суду альтернативна можливість внесення застави підозрюваному не надана.

 

У свою чергу, адвокат Медяника Євгеній Солодко заявив, що його підзахисний є заручником і його затримали лише для того, щоб вибити свідчення проти екс-голови фракції ПР Олександра Єфремова.

 

«За такими, в лапках, доказами затримувати особу, це означає лише одне – вимагання, натякання на те, що «надасиш покази – будеш вільний». Ось і все», – сказав Солодко. І обіцяє оскаржити арешт екс-депутата.

 

Солодко додає, що Медяник є бізнесменом і в політику пішов лише для того, щоб захищати свій бізнес. Також він запевнив, що Медяник не вів справи с Єфремовим, а був лише колегою по фракції.

 

Прокурор Генпрокуратури Павло Кожухівський навпаки стверджує, що слідство зібрало достатньо доказів, щоб підозрювати Медяника в скоєнні інкримінованих йому злочинів.

 

При цьому, Кожухівський підкреслив, що показання свідків вказують на факт надання фінансової допомоги Медяником представникам незаконних збройних формувань в Луганській області.

 

Володимир Медяник у суді стверджував, що ніколи не підтримував сепаратистів і не організовував жодного референдуму на території Луганщини.

 

Нагадаємо, що Медяника затримали у неділю, як фігуранта справи Єфремова про сепаратизм. Колишній депутат переховувався не у власній квартирі, а у сторонньої жінки. Він довго не бажав відкривати двері правоохоронцям.