Олександр Єфремов заарештований на два місяці

18:25, 01.08.2016
Олександр Єфремов заарештований на два місяці

Печерcький райсуд Києва обрав міру запобіжного заходу для колишнього лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова: утримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб – до 28 вересня.

 

Рішення суду оголосив суддя Володимир Карабань у понеділок ввечері. Тим самим суд задовольнив клопотання прокуратури.

 

Суддя Карабань уточнив, що це рішення можна оскаржити в Апеляційному суді столиці.

 

Захисники Єфремова вже планують оскаржувати в апеляційному порядку арешт свого підзахисного і припускають, що його й надалі утримуватимуть у слідчому ізоляторі СБУ.

 

«До цього часу його (Єфремова – Ред.) утримували в слідчому ізоляторі СБУ. Точніше це називається «Відділ забезпечення досудового розслідування», тобто внутрішня в'язниця СБУ, в якій утримують особливо небезпечних осіб. Я допускаю, що його будуть утримувати саме там», - сказав один з адавокатів Єфремова Євген Солодко.

 

Захисник зробив таке припущення, оскільки суд чітко не визначив місце утримання під вартою підозрюваного. Апн Солодко підкреслив серйозність інкримінованих Єфремову злочинів: «У тому числі стаття 110 (КК України) передбачає довічне ув'язнення. Тобто статті досить суворі».

 

Зауважимо, що під час судового засідання Олександр Єфремов намагався переконати суд, що він не винен у злочинах, які йому інкримінує Генпрокуратура. За його словами, з нього «зробили опудало і переконують людей у тому, що саме цей мерзотник винен у їхніх бідах».

 

Колишній депутат також поскаржився, що його «мучать, бо він не втік слідом за Януковичем», натомість «переборов свій страх» і лишився в Україні.

 

Захист Єфремова наголошував, що їхній підзахисний шість разів виїжджав за кордон у 2016 році. І завжди повертався. Мовляв, тікати не збирався,отже в його затриманні в аеропорту «Бориспіль», на думку адвокатів, не було жодного сенсу.

 

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко раніше зазначав, що статті, за якими затримано Єфремова (зокрема, за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, що призвело до загибелі людей), не передбачають внесення застави, звільнення під особисте зобов'язання чи домашнього арешту.