Аферист Олександр Волконський втік з-під домашнього арешту

14:47, 26.07.2016
Аферист Олександр Волконський втік з-під домашнього арешту

Олександр Волконський (Шахов).

Організатор афери з нерухомістю в Києві «Еліта-Центр» Олександр Волконський (Шахов) втік з-під домашнього арешту, відтак Подільський райсуд столиці оголосив його у розшук. Відсутність афериста поліція виявила після того, як той не з'явився на чергове судове засідання. У квартирі, де Волконський відбував домашній арешт, був знайдений знятий браслет стеження.

 

Про це повідомляє видання «Українська правда» з посиланням на адвоката потерпілих від цієї афери Артема Середу.

 

Пан Середа припускає, що громадянин Росії Волконський (Шахов) протягом останнього часу тишком-нишко відновив свій російський паспорт і, скориставшись ним, виїхав до Росії. Адже з моменту останнього судового засідання, на якому Олександр Волконський був присутній, минуло два тижні.  

 

Артем Середа повідомив, що на останніх судових засіданнях шахрай Волконський просив суд замінити цілодобовий арешт на нічний, оскільки він хотів відновити російський паспорт. Суд у цьому проханні відмовив, однак Артем Середа припускає, що Волконський міг заїжджати у російське посольство одразу після судових засідань по дорозі додому.

 

Згідно даних від неофіційних джерел у Генпрокуратурі, Подільський райсуд Києва оголосив «Шахова» у розшук, за поданням прокуратури, ще 21 липня. Наступне судове засідання у справі Волконського призначене на 21 серпня.

 

За даними правоохоронців, від афери «Еліта-центру» постраждали 1693 особи, у яких загалом видурили понад 383 млн. грн. на будівництво житла, яке так і не було побудовано.

 

Нагадаємо, що у середині квітня 2016 року суд випустив засудженого за шахрайство Олександра Волконського з-за грат згідно із так званим «законом Савченко»: аферист відсидів у СІЗО під час слідства і судового процесу 7,5 років, тоді як згідно вироку суду його було засуджено до 15 років позбавлення волі.

 

Нагадаємо, що «закон Савченко» передбачає, що день утримання під вартою у СІЗО зараховується як два дні відбування покарання, пов’язаного із позбавленням волі.

 

Тоді суд призначив Волконському (Шахову)  заставу у розмірі 384 тис. грн., однак  шахрай ці кошти так і не виплатив, через що суд призначив йому цілодобовий домашній арешт.