Вбивство Нємцова: у Москві розпочався процес у резонансній справі

13:49, 25.07.2016
Вбивство Нємцова: у Москві розпочався процес у резонансній справі

Судовий процес у справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова розпочався в Московському обласному військовому суді у понеділок об 11:00. Судовий розгляд резонансної справи відбувається у закритому режимі.  

 

Про це повідомляють російські ЗМІ.

 

Перед судом постануть Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Темирлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв, яких, в залежності від ролі і міри участі, обвинувачують в скоєнні злочинів за низкою статей Кримінального кодексу Російської Федерації.

 

Зокрема, у «вбивстві, вчиненому організованою групою, за наймом»; у «незаконному придбанні, передачі, зберіганні, перевезенні і носінні вогнепальної зброї і боєприпасів» тощо.

 

Під час засідання обвинувачені підтвердили свій намір просити про суд присяжних, повідомляє видання «Росбалт». Відповідно суд задовольнив це клопотання і тепер повинен призначити дату відбору колегії присяжних з 12 осіб.

 

Про це адвокат одного з підсудних Шамсудін Цакаєв повідомив кореспонденту ТАСС.

 

Поблизу будівлі Московського обласного військового суду посилено заходи безпеки: по периметру поліція виставила металеві загорожі і не пропускає до суду журналістів.

 

Нагадаємо, що Бориса Нємцова застрелили в ніч на 28 лютого 2015 року в центрі Москви, поблизу Кремля. У справі про вбивство були арештовані Заур Дадаєв, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем злочину, а також Хамзат Бахаєв, Анзор і Шадід Губашеви і Тамерлан Ескерханов, звинувачені у причетності до скоєння злочину.