Обшуки в мера Бучі: Анатолій Федорук підозрюється в розкраданні лісу

10:51, 21.07.2016
Обшуки в мера Бучі: Анатолій Федорук підозрюється в розкраданні лісу

Анатолій Федорук переживає не перший обшук.

У будинку міського голови Бучі Анатолія Федорука слідчі Генпрокуратури розпочали обшуки в чертвер вранці. Санкціоновані обшуки проводяться в рамках справи про розкрадання 900 гектарів лісу в місті Буча, що під Києвом. Через це, мер сусіднього міста Ірпінь Володимир Карплюк, який є кумом Федорука, вночі втік з України.

 

Про це у четвер вранці на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат від БПП Володимир Ар’єв.

 

«З 6-ї ранку Генпрокуратура проводить обшук у сумнозвісного мера Бучі Анатолія Федорука у справі схематозного викрадення 900 гектарів лісу в Київській області. Його подільник, ще сумнозвізніший мер Ірпеня Володимир Карплюк – той який захоплював владу у Коцюбинському та організовував побиття активістів – о третй годині ночі залишив країну», – пише Ар'єв.

 

Депутат Ар’єв виклав світлину паркану навколо будинку Федорука і додає: «Пацани ховалися за нормальним таким парканом, навіть вищим за той що у Ляшка. Не допомогло...».

«Обшуки в Ірпіні та Бучі. І да, високі паркани не зупиняють...», - підтвердила прес-секретар Генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

Мера Ірпеня справді зранку немає на робочому місці - в Ірпінській міській раді, хоча вчора він особисто вів прийом громадян. У групі Ірпінь Daily він спростував інформацію Володимира Арьєва. "Нешановний пан Арьєв. Ваші слова брехливі і не мають жодного відношення до реальності", - написали з його сторінки на Фейсбуку, яку здебільшого підтримують співробітники прес-служби Карплюка.

  


За даними "Зорі Приірпіння", пан Карплюк вилетів до Польщі, щоб уникнути затримання. Обшуки тривають не лише вдома у Федорука і Карплюка (обоє мешкають у Бучі), але й у приміщеннях Бучанського міськвиконкому, повідомляють на цьому сайті.

 

 

Відомий на Приірпінні громадський активіст, голова ГО «Народна воля» Віктор Бархоленко підтвердив «УМ» інформацію про обшуки у Федорука та Карплюка. За його словами, у Бучі правоохоронці намагаються потрапити ще й до будинку рідного дядька Федорука – Василя Яцюка, причетного до багатьох схем мера з розкрадання лісового фонду, вирубки дерев та забудови таких ділянок.

 

«Обшуки будинку Федорука в Бучі слідчі проводять за адресою: вулиця Шевченка, 79-Б. До речі, ця ділянка, площею півгектара, на якій побудувався і всі ці роки насолоджувався життям пан Федорук, також перебуває в межах земель лісового фонду», - стверджує Віктор Бархоленко.

 

За словами пана Бархоленка, зараз чимало активістів прибули на місце проведення обшуків.

 

«За кілька будинків від садиби Федорука, розташований будинок його дядька Василя Яцюка. Наші активісти побачили біля нього озброєних правоохоронців, які намагаються потрапити за паркан. Сусіди кажуть, що Яцюка немає вдома, може встиг втекти, - розповідає пан Бархоленко. – Коли люди жартома спитали бійців, що вони тут роблять, ті жартома відповіли, що вони добрі знайомі Яцюка і прийшли до нього у гості!».

 

Інша активістка Ірина Федорів зазначає у Facebook, що цих обшуків свідома громада регіону чекала десять років. За її словами, ця справа стосується «дерибану Бучі – 890 га лісу протиправно відданого під забудову».
 

 

Нагадаємо, що 16 червня прокуратура Київщини проводила обшук в Ірпінській міській раді у зв’язку з земельними махінаціями, пов'язаними з 15 га лісу на в'їзди в місто з боку Києва.