Через переворот у Туреччині звільнили понад 36 тисяч учителів

19:07, 19.07.2016

Міністерство освіти Туреччини відсторонило від роботи 15200 працівників галузі та відібрало ліцензії на роботу у 21 тисячі вчителів, які викладають у приватних навчальних закладів.

Усі ці люди підозрюються у підбурюванні державного перевороту або співпраці з заколотниками. Крім того, управління з вищої освіти країни планує звільнити всіх деканів турецьких університетів – 1577 осіб.

Відносно відсторонених працівників розпочато розслідування, аби встановити їх можливі зв’язки з прихильниками проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації заколоту.

Зачистки влада Туреччини проводить в усіх галузях: затримано 103 генерала та адмірала, позбавлено посад близько восьми тисяч поліцейських. Усі теле- та адіостанції, які підтримували злочинців, позбавлені ліцензії.

Всього за підозрою в причетності до спроби державного перевороту Туреччини були затримані і тимчасово відсторонено від посад близько 20 тисяч осіб - військові, чиновники, судді.

Спроба перевороту в Туреччині сталася в ніч з 15 на 16 липня. Група військових заявила, що бере керування країною в свої руки, щоб забезпечити дотримання конституційних прав громадян. До ранку турецький уряд повністю відновив контроль над ситуацією в країні.

Кількість жертв зіткнень за останніми даними склало понад 240 осіб.