Марушевська подала два позови проти Насірова через підлеглих

18:12, 13.07.2016
Марушевська подала два позови проти Насірова  через підлеглих

Марушевська не задоволена своїми підлеглими, яких їй призначає Київ

Голова Одеської митниці Юлія Марушевська  подала два позови до суду проти керівника  Державної фіскальної служби Романа Насірова. Про це вона написала в Facebook.

 
«Подаю до суду на Романа Насірова за те, що він з порушенням законодавства проводить конкурс на посади начальників митних постів в Одеській митниці», - написала вона.
 
За її словами, головний «фіскал» створив у Києві конкурсну комісію з захисників корупційних схем, щоб ті визначили, хто буде працювати на митниці в Одесі. В комісію не входить жоден представник Одеської митниці.
 
Другий позов стосується заборони з боку Насірова проводити дисциплінарні провадження щодо одіозних начальників митних постів. «Зауважу, що за останні місяці нам вдалося виявити не один факт зловживання серед керівників всередині служби», - підкреслила Марушевська.

Вона вважає, що Насіров має на меті забрати у неї  навіть теоретичну можливість оновлювати кадри. «Ми не можемо документувати факти порушень окремих керівників митниці, а державна фіскальна служба, всупереч закону, буде присилати нам своїх “парашутистів” на митницю», - поскаржилася вона.   

Як відомо, між Марушевською та Насіров вже неодноразово виникали публічні конфлікти. В квітні цього року Марушевська відмовилася працювати із своїм заступником Олександром Моргуном, якого на цю посаду призначив голова Фіскальної служби Роман Насіров. Марушевська назвала Моргуна «одіозним митником Януковича», який підлягає люстрації.  І лише завдяки тиску громадськості Моргун був відкликаний назад до Києва.  

У свою чергу, Роман Насіров заявив, що від Марушевської немає нічого, окрім "великого розчарування". На його думку, керівниця митниці за рік роботи не показала жодного результату.