Переселенцям, військовим та відпочивальникам дозволять одружуватися за одну годину

12:47, 06.07.2016

В екстрених РАЦСах укласти шлюб можна буде протягом години. Про таке нововведення заявив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі каналу «Україна».  

 
«Ми хочемо відмовитися від радянських правил, коли ти подаєш заяву про одруження і повинен чекати 30 днів, місяць, щоб потім тільки одружитися», - сказав він.  
 
Поки що в планах міністерства юстиції відкрити екстрені пункти одруження в прифронтових регіонах - Донецькій й Луганській областях, які будуть призначені для  переселенців і військовослужбовців АТО. А також, такі пункти з'являться в Херсонській області, де жителі анексованого півострова зможуть одружитися протягом дня  за українськими законами. Й нарешті, нетерплячі зможуть швидко одружитися у курортних зонах. 
 
Петренко не уточнив, в які терміни відкриються екстрені  РАЦСи.
 
Нагадаємо, за чинним законодавством шлюб реєструється після спливу одного місця від дня подання особами заяви про реєстрацію шлюбу. У разі вагітності нареченої, народжування нею дитини, а також якщо є безпосередня загроза для життя нареченої або нареченого, шлюб реєструється у день подання відповідної заяви або у будь-який інший день за бажанням  наречених.