До теракту в Стамбулі може бути причетний виходець із Чечні

13:30, 30.06.2016
До теракту в Стамбулі може бути причетний виходець із Чечні

Журналісти упізнали одного з трьох терористів-смертників

Виходець з Чечні міг бути одним з трьох терористів, які підірвали себе 27 червня в стамбульському аеропорту ім. Ататюрка. Про це повідомляє «Life.ru» із посиланням на  телеканал Habertürk.  
За даними Habertürk, цей чоловік прибув в країну з сирійського міста Ракка, яке контролює ІДІЛ. 
 
За даними інших ЗМІ, ім'я терориста - Осман Вадіно. Також повідомляється, що, за попередніми даними, серед організаторів терористичної атаки також були члени ІДІЛ, які були вихідцями з Узбекистану, Таджикистану та Киргизії.
 
Однак варто зазначити, що офіційної інформації від турецьких силовиків з цього приводу поки не надходило.
 
Пізніше у правоохоронних органах РФ спростували інформацію про те, що один з можливих  учасників теракту в аеропорту Стамбула Осман Вадіно коли-небудь проживав в Чечні.
 
«У Чечні ніколи не проживала людина на прізвище Осман Вадіно. Більш того, це не чеченські ім'я та прізвище», - повідомило «Інтерфаксу» джерело в правоохоронних органах Північно-Кавказького федерального округу.
 
Що стосується іншого можливого підозрюваного в причетності до теракту -  Ахмеда Чатаєва, то в 2012 році Росія відправляла Грузії запит про його видачу після того, як він був затриманий в ході спецоперації МВС Грузії поблизу російсько-грузинського кордону, на що грузинська сторона відповіла відмовою.
 
Нагадаємо, за останніми даними, жертвами теракту в стамбульському аеропорту стали 43 людини, 239 осіб отримали поранення.
 
Українець Станіслав Грещишин, координатор громадської організації  «Захист патріотів», який разом з дружиною Катрусею вижив після теракту, розповів, що поліцейські аеропорту без рацій, у паніці, не вміли надавати першу медичну допомогу і не мали жодного плану дій на випадок теракту.