Луценко відсторонив нахабного прокурора Миколаївщини й доручив перевірити його діяльність

17:33, 27.06.2016
Луценко відсторонив нахабного прокурора Миколаївщини й доручив перевірити його діяльність

В'ячеслав Кривов'яз навідріз відмовлявся писати заяву про відставку.

Генеральний прокурор Юрій Луценко відсторонив від виконання службових обов’язків прокурора Миколаївської області В'ячеслава Кривов’яза. Відповідний наказ він підписав 24 червня, повідомляє прес-служба Генпрокуратури у понеділок.

 

Луценко також призначив службове розслідування у зв’язку з протиправними діями Кривов’яза.

 

Нагадаємо, що раніше президент Петро Порошенко виступив за звільнення виконувача обов'язків начальника Головного управління Національної поліції у Миколаївській області Віталія Гончарова і прокурора Миколаївської області В'ячеслава Кривов'яза.

 

Причиною став корупційний скандал за участю заступника миколаївського губернатора Миколи Романчука, в будинку якого та у підземних тонелях виявили дорогоцінності та гроші.

 

Генпрокурор Луценко вимагав від Кривов'яза написати заяву про звільнення до 17 червня,  але прокурор зволікав із цим. Тиждень тому В'ячеслав Кривов'яз узагалі заявив, що не писатиме заяву про звільнення, оскільки не вважає, що в чомусь винен.

 

Мовляв, «я собі спокійно працював, нікого не чіпав, тому писати заяву не буду, поки ви не дасте мені аналогічну «за статусом» посаду в структурі прокуратури».

 

Утім, Генпрокурор Луценко не проковтнув такий нахабний шантаж і направив до Миколаєва спеціальну комісія з тридцяти співробітників центрального апарату ГПУ, які проводять комплексну перевірку діяльності всієї прокуратури області за той час поки нею керував Кривов'яз.