В Україні можуть початися відключення світла через спеку і кондиціонери

16:00, 24.06.2016
В Україні можуть початися відключення світла через спеку і кондиціонери

Міненерговугілля попередило про можливі віялові відключення

Міненерговугілля просить громадян і підприємства скоротити споживання електроенергії в липні - серпні, щоб уникнути відключень, повідомляє «Інтерфакс-Україна». 

«Ситуація складна. Зростає споживання, особливо в денні години в зв'язку з підвищенням температури. Не працює залізниця з енергетичного вугілля Аш. Звертаємося до населення, підприємств - максимально скоротити споживання в липні-серпні для запобігання відключенням і отримання вимушеної «допомоги», для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону», - зазначив заступник голови Міненерговугілля Олександр Светелик в коментарі агенції.
 
Споживання електроенергії в енергосистемі України зросло через високу температуру і масове включення кондиціонерів. Разом з тим на ряді блоків АЕС триває ремонтна кампанія, робота Південно-Української АЕС обмежена через брак охолоджуючих потужностей.
 
Раніше агенція «Інтерфакс-Україна»  повідомляла  з посиланням на власне джерело, що Україна в п'ятницю отримує з Російської Федерації 600 МВт електричної потужності в рамках угоди про технічну допомогу через виникнення в енергосистемі країни дефіциту.
 
Напередодні було прийнято рішення про запуск газомазутних блоків на Трипільській і Запорізькій ТЕС, завантаженні київських ТЕЦ - 5 і ТЕЦ - 6.
 
За даними глави НКРЕКУ Дмитра Вовка, з 1 червня припинилися поставки вугілля антрацитної групи з окупованих районів Донбасу.