Обшуки у Клюєва і Сівковича не дали бажаних результатів

16:26, 22.06.2016
Обшуки у Клюєва і Сівковича не дали бажаних результатів

Валерій Коряк.

Генпрокуратура не задоволена результатами обшуків в елітних маєтках екс-голови адміністрації Президента Андрія Клюєва та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, які слідчі провели у вівторок у Конча-Заспі. Тоді як в помешканні екс-керівника міліції Києва Валерія Коряка знайшли дорогоцінності і валюту.

 

Про це начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив у ефірі каналу «112 Україна».

 

«За останніми обшуками результату не досягнуто, не те, що очікували. Коли був обшук у керівника київської міліції, то один із бажаних результатів був досягнутий, тобто виявлено дорогоцінності, кошти грошові, які вилучено і на які накладено арешт, які будуть у майбутньому, якщо буде вирок у справі, конфісковані», - сказав Сергій Горбатюк.

 

«Я не берусь оцінювати, але якщо брати кошти, то це 40 тисяч євро, 10 тисяч доларів США і золоті монети як старі, так і сучасні, а також інші цінності – годинник. Зараз ці речі передані на оцінку і конкретно про суму можна сказати за результатами оцінки», – уточнив Горбатюк.

 

За його словами, зазвичай обшуки проводяться з метою встановлення додаткових доказів та отримання даних про місцеперебування тих осіб, які значаться в розшуку, а також задля виявлення майна, на яке може бути накладений арешт.  Дії слідчих ГПУ у Конча-Заспі у віторок були по’язані саме з цими завданнями.

 

Нагадаємо, що у вівторок Генпрокуратура провела одночасні обшуки у вісьмох приміщеннях в рамках розслідування так званих «євромайданівських справ». На минулому тижні слідчі провели обшуки в помешканнях колишнього керівника київської міліції Валерія Коряка, який так само, як і Андрій Клюєв разом із Володимиром Сівковичем, фігурує у справі про розгін студентів на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.