Путін на прощання похвалив Держдуму за «історичну» анексію Криму

15:14, 22.06.2016
Путін на прощання похвалив Держдуму за «історичну» анексію Криму

Виступ Путіна у Держдумі.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що вважає «історичним підсумком роботи нинішнього скликання Держдуми РФ інтеграцію до складу Росії Криму і Севастополя».

 

Про це він заявив у середу, виступаючи на останньому засіданні депутатів російської Держдуми шостого скликання, передає «РИА Новости». Адже 18 вересня 2016 року відбудуться наступні вибори в Державну Думу РФ.

 

«Вважаю воістину історичним підсумком роботи вашого скликання правову інтеграцію Криму і Севастополя, якій передувала ваша щира, сердечна моральна підтримка жителів півострова напередодні референдуму про входження до складу Російської Федерації, – заявив Путін.

 

Президент Росії, також відначив «підтримку, яку Держдума надала жителям Криму і Севастополя».

 

«Ви в найкоротші терміни ухвалили понад 120 законів, які б мінімізували проблеми входження Криму і Севастополя до складу Росії, допомогли людям пройти через складнощі переходу... відчути, що вони у себе вдома, що їх права надійно захищені, що для них відкриті нові можливості», – додав Путін.

 

Зауважимо, що за даними Меджлісу кримськотатарського народу, з моменту анексії Криму більше 40 тисяч осіб, серед яких близько половини кримських татар, залишили окупований півострів.

 

За час окупації 18 кримських татар зникли безвісти і 4 знайдені убитими. Водночас, Росія перетворює раніше курортний Крим на військову базу.