Уряд розраховує на 1,7 млрд долл. США від МВФ до кінця року

14:04, 21.06.2016
Уряд розраховує на 1,7 млрд долл. США від МВФ до кінця року

Гройсман сподівається не лише на гроші, а й на реформи

Сумарний транш Міжнародного валютного фонду у 2016 році може становити 1,7 млрд долл. Про це сьогодні, 21 червня, сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на прес-конференції за підсумками візиту до США, передає УНН. 

Також, за словами Гройсмана, Україна продовжить роботу з Міжнародним валютним фондом.

«Я думаю, що ми входимо в графік взаємодії з МВФ. Міністр повертається, він поінформує мене і уряд, які технічні питання вже узгоджені, які ще потребують узгодження. Ми будемо підтримувати позицію щодо продовження роботи з МВФ», - наголосив він.

Водночас Гройсман зазначив, що для нього є дуже важливим, щоб Україна стала економічно незалежною державою.

«Ми не можемо жити постійно на технічних допомогах, траншах. Реформи якраз має провести задля того, щоб українська економіка давала собі раду в тому, щоб Україна розвивалася», - підкреслив він.

Озвучена сумарна цифра, на думку фінансового аналітика Еріка Наймана, означає, що у кращому випадку українську владу в цьому році чекає «лише один (!) транш кредиту МВФ». «Або він не потрібний (що навряд чи) або більше не дають (реформи ну ніяк не вдаються», - написав він на своїй сторінці у «Фейсбук».  

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна практично погодила Меморандум щодо другого перегляду програми реформ з МВФ і очікує позитивних новин про надання Україні третього траншу кредиту в липні.