Кацуба-молодший, підозрюваний у розкраданні «Нафтогазу», арештований на два місяці

13:11, 18.06.2016
Кацуба-молодший, підозрюваний у розкраданні «Нафтогазу», арештований на два місяці

Олександр Кацуба у Голосіївському райсуді Києва. (Фото прес-служби ГПУ.)

Голосіївський райсуд Києва у суботу вранці обрав міру запобіжного заходу екс-заступнику голови правління НАК «Нафтогаз України» Олександру Кацубі у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з правом внесення застави у розмірі 450 млн. грн.

 

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури. Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook додав, що рішення суду було прийнято о 6:42 ранку.

 

«За 8 днів - три арештовані у справі Курченка на підставі дозібраних доказів. Хочу висловити слова подяки прокурорам (які не спали 26 годин) і суддям. Їх цілодобова чесна і принципова позиція відновлює віру в справедливість і закон», - написав Луценко

 

Нагадаємо, Кацуба-молодший був затриманий у п’ятницю біля власного будинку за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 255 (створення злочинної організації) і ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Олександра Кацубу підозрюють у причетності до присвоєння майже 450 млн. гривень, що належать «Нафтогазу». Йдеться про розкрадання великих обсягів бензину на вказану суму, яке підозрюваний здійснив через компанію «Газ Україна  2020». Ця компанія входила в групу олігарха Сергія Курченка «Газ Україна 2009», який був формальним касиром «Сім’ї» Януковича.

 

Сергія Кацубу і його молодшого брата - Олександра (обидва обіймали посади заступників голови правління НАК «Нафтогаз України») МВС оголосило у розшук ще у жовтні 2015 року. Їхній батько – Володимир Кацуба є народним депутатом від партії «Відродження».