Микола Романчук два місяці сидітиме в СІЗО, якщо не знайде 5,5 млн. грн.

17:58, 08.06.2016

Першому заступнику голови Миколаївської облдержадміністрації Миколі Романчуку суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 5 мільйонів 512 тисяч гривень.

 

Таке рішення ухвалив у середу Приморський районний суд Одеси. Суддя задовольнив клопотання військової прокуратури і підтримав озвучені аргументи обвинувачів про можливий вплив чиновника на інших свідків. Після оголошення рішення Романчука у наручниках і у супроводі конвою вивели із зали суду. 

 

«Це катастрофа!», - встиг сказати журналістам сам Романчук.  За його словами, у нього і його сім'ї немає такої суми для внесення застави, тож він сподівається лише на допомогу друзів. Захисники Романчука розглянуть можливість оскаржити це судове рішення.

 

Нагадаємо, що 3 червня військовою прокуратурою спільно з СБУ було затримано чотирьох посадовців Миколаївщини під час отримання хабара у розмірі 92 тис. доларів. Серед затриманих - перший заступник «губернатора» Микола Романчук, який має нагороду «Герой України». Під час обшуку його маєтку слідчі знайшли валізу, в якій були 300 тис. доларів, а також виявили підземні тунелі, у яких чиновник облаштував сейфи, наповнені золотими злитками, ювелірними коштовностями та антикваріатом.