Україну легально залишили 5 млн. українців

14:15, 08.06.2016

Згідно статистичних даних МЗС України, сьогодні за кордоном легально перебуває близько 5 мільйонів громадян України. Найбільше українців проживає у Росії.

 

«Ця цифра вражає і вона має тенденції до зростання», – заявив директор консульського департаменту МЗС України Андрій Сибіга у Варшаві під час зустрічі з українською громадою.

 

Дипломат зазначив, що МЗС України робить усе можливе, щоб українці за кордоном були повністю захищеними і відчували європейський цивілізований підхід до своїх потреб у випадку необхідності надання допомоги чи під час отримання послуги з боку держави.

 

За словами пана Сибіги, на сьогодні консульства України видають українцям за кордоном майже 70 тисяч біометричних паспортів на рік. Адже оформлення закордонних паспортів є найбільш затребуваною консульською дією за кордоном.

 

«У наступному році ми прогнозуємо оформлення за кордоном близько 100 тис. біометричних закордонних паспортів, – наголосив дипломат. - Загалом, в Україні на сьогодні вже видано 1,2 млн. біометричних паспортів, а спроможності Української держави – видавати 2,5-3 млн. біометричних паспортів на рік».

 

За словами Андрія Сибіги, найінтенсивніша консульська робота МЗС України за кордоном, а відтак найбільша кількість українців, спостерігається в Італії, Іспанії, Португалії, Чехії, Росії, Німеччині та Польщі.