Золота Орда для Москви була краща за західних завойовників – путін

15:43, 03.11.2023
Золота Орда для Москви була краща за західних завойовників – путін

путін любить продукувати історичну маячню і захоплюється Невським, що ставав навколішки перед ханами Орди.

Російський диктатор владімір путін вперше схвально висловився про історичний вплив Золотої Орди на Московію, яка платила їй данину.

 

Мовляв, ординці були кращими за західних завойовників (Тевтонський орден – Ред.) в часи князя Олександра Невського.

 

Як інформує Україна молода, такими роздумами про історичну спадковість Московії путін поділився під час зустрічі з новим складом громадської палати рф, передають російські змі 3 листопада.

 

На думку господаря Кремля, Олександр Невський правильно робив, коли їздив до ханів на поклон, щоб отримати "ярлик" на князювання.

 

«Єдність народу була ключовою складовою виходу росії на нові рубежі. Так було завжди. Давайте згадаємо те, що відбувалося за часів, ну скажімо, Олександра Невського. Адже він їздив в Орду, вклонявся ординським ханам, отримував ярлик на князювання, зокрема й насамперед для того, щоб ефективно протистояти навалі Заходу», - сказав диктатор.

 

Ще й додав, мовляв, незважаючи на те, що ординці поводилися нахабно і жорстоко, але нібито «не зачіпали російської мови, традицій, культури».

 

У той же час, на думку путіна, "західні  завойовники", саме на це претендували.

 

«Ось чому ми так шануємо Олександра Невського як святого. Саме за цей вибір. Він думав про те, щоб зберегти російський народ. Ну а потім і всі народи, які проживають на території нашої країни», - не кліпнувши оком сказав диктатор про уявну «далекоглядність» Невського щодо майбутніх підкорених народів.

 

Зауважимо, що син Невського одружився з правнучкою хана Батия, і їхні нащадки панували на Московії до 1598 року. Данину спадкоємцям Золотої Орди Московія виплачувала до 1700 року - саме тоді її відмовився платити цар Петро І.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніякої «російської цивілізації» з оригінальною сутністю не існує, є азійська цивілізація з нахапаними елементами (здобутками) західної.