У Києві демонтували пам’ятник письменнику-комуністу Миколі Островському

13:01, 06.10.2023
У Києві демонтували пам’ятник письменнику-комуністу Миколі Островському

Пам’ятник Островському вже не бованіє перед фасадом Електромеханічного технікуму залізничного транспорту в Києві. (facebook.com/Nevidomy)

Пам’ятник учаснику встановлення радянської влади в Україні, письменнику Миколі Островському демонтували у Солом’янському районі Києва.

 

Островський відомий за культовим романом комуністів «Як гартувалася сталь».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив активіст Вадим Поздняков у соцмережах.

 

Пам’ятник був встановлений перед фасадом Електромеханічного технікуму залізничного транспорту на проспекті Повітрофлотському, 35.

 

Його прибрали разом з постаментом. Тепер на місці пам’ятника - клумба.

 

«Нарешті! У Києві знову зрушив із мертвої точки процес демонтажу пам’ятників. Микола Островський нарешті пішов геть. Хоча, згідно з законом, мав бути прибраний ще 7 років тому», - написав пан Поздняков.

 

Активіст додав, що йому іноді здається, що «чекати декомунізації від Кличка можна так само, як і метро на Троєщину».

 

Нагадаємо, Микола Островський - радянський письменник; учасник встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським рухом за незалежність.

 

Він є автором романів "Як гартувалася сталь" та "Народжені бурею", які критикують за антиукраїнське зображення борців за незалежність України під час радянсько-української війни 1917-1921 років.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно у центрі столиці з обеліска "Місто-герой Київ" на Галицькій площі була прибрана радянська символіка, також видалена анотаційна дошка російською мовою.