День піхоти: Зеленський і Сирський привітали зі святом, відео

11:54, 06.05.2024
День піхоти: Зеленський і Сирський привітали зі святом, відео

Пишаємося українськими піхотинцями. (facebook.com/zelenskyy.official)

Президент України Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський привітали українських піхотинців з їхнім професійним святом, яке в Україні традиційно відзначають 6 травня.

 

Як інформує Україна молода, Володимир Зеленський оприлюднив привітання у соцмережах в понеділок.

 

Глава держави подякував кожному й кожній, хто у лавах піхоти проявляє щоденний героїзм та знищує російських загарбників.

 

«Професійний день наших воїнів, які виконують найскладніші завдання на фронті, знищують окупантів попри все та здобувають захист для нашої держави і людей.

 

Дякую кожному й кожній в українській піхоті за службу й характер, за щоденний героїзм, за те, що ви є надійною основою нашої оборони! Пишаємося українськими піхотинцями!», - йдеться в дописі Верховного головнокомандувача.

 

Водночас Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Сирський оприлюднив відеопривітання, скадроване з його поїздок на фронт.

 

 

Професійне свято українських піхотинців, які складають основу Сухопутних військ ЗСУ і виконують складні  завдання на лінії фронту, було встановлено указом п'ятого президента Петра Порошенка у квітні 2019 року.

 

В указі ексочільника держави відзначалося, що це свято запроваджено з метою "з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям нікуди відступати і нема сенсу складати зброю