Уряд виплачуватиме захисникам 70 тис грн винагороди за 30 днів на фронті

14:06, 12.04.2024
Уряд виплачуватиме захисникам 70 тис грн винагороди за 30 днів на фронті

Захисники України на першій лінії отримуватимуть додаткову винагороду в розмірі 70 тисяч гривень. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою встановлюється виплата одноразової винагороди 70 тисяч гривень захисникам України, які 30 днів безперервно виконують бойові дії на передовій, території противника і тимчасово окупованій території.

 

Йдеться про так званий «нуль» або першу лінію.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у соцмережах.

 

За його даними, уряд вніс зміни до постанови "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану".

 

Зокрема, до постанови додали пункт такого змісту:

 

"Військовослужбовцям, які виконують бойові (спеціальні) завдання під час ведення бойових (спеціальних) дій на лінії бойового зіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, зокрема зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно, а також на території противника (у тому числі на території між позиціями військ противника та своїх військ в районах ведення воєнних (бойових) дій, на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України), за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань виплачується одноразова винагорода в розмірі 70 000 гривень".

 

Пан Шмигаль додав: "На виконання спільної ініціативи Верховної Ради й уряду сьогодні встановили доплату в розмірі 70 тис. гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії".

 

Як повідомляла «УМ», 11 квітня Верховна Рада проголосувала за скандальний закон про мобілізацію, не врахувавши більшість правок, а також демобілізацію та виплати фронтовикам.

 

Це викликало критику опозиції, зокрема, фракції «ЄС» на чолі з Порошенком.

 

Також нардепи ухвалили постанову, яка зобовʼязує уряд розробити механізм додаткової виплати одноразово 70 тисяч гривень військовим, які виконують бойові завдання на передовій, за кожні 30 днів на "нулі", території противника і тимчасово окупованій території.