Із кабінета в окоп: «скандального» начальника ТЦК Рівненщини переведуть у бойову частину

14:17, 01.04.2024
Із кабінета в окоп: «скандального» начальника ТЦК Рівненщини переведуть у бойову частину

Наказ про призначення Олександра Ярмошевича на нове місце служби вже підписано.

Начальник одного зТЦК Рівненщини написав рапорт на переведення в бойову частину після того, як у мережі зʼявилось пікантне відео, на якому він цілується з підлеглими.

 

Відео з кадрами позастатутних відносин було зняте на приховану камеру в його кабінеті. Після цього стосовно офіцера розпочали службову перевірку.

 

Як інформує УМ, про це 1 квітня повідомили в оперативному командуванні «Захід» у Фейсбуці.

 

«Командування не має претензій щодо виконання офіцером поставлених задач у межах покладених на нього службових обовʼязків. Проте відзначаємо, що особисті питання військовослужбовці не повинні вирішувати на робочому місці», — зазначили в командуванні.

 

Публікація відео спричинила суспільний резонанс, тож офіцер з власної ініціативи написав рапорт про переведення його до однієї з бойових частин. Наказ уже підписало керівництво. При цьому обставини встановлення камери в його службовому кабінеті зʼясовують правоохоронні органи.

 

У командуванні додали, що відео з начальником ТЦК опублікували через канали проросійських «лідерів думок» — першими відео почали публікувати антиукраїнські канали, зокрема паблік підозрюваного в державній зраді блогера Анатолія Шарія, якій переховується у Іспанії. Тож українців закликали дотримуватися інформаційної гігієни.

 

На відео, ймовірно, начальник Рівненського ОМТЦК і СП Олександр Ярмошевич. Саме йому свого часу Шарій «передавав привіт», публікуючи нарізку з кадрами, на яких чоловік у військовій формі цілується з жінками-військовослужбовцями. Чи справді на відео Ярмошевич — невідомо.

 

Як повідомляла УМ, військком Рівненщини не задекларував 46 млн грн.