Сталевий кордон: у «сірій» зоні Харківщини підняли прапори України, відео

17:30, 30.03.2024
Сталевий кордон: у «сірій» зоні Харківщини підняли прапори України, відео

Над населеними пунктами Шебельне, Піщане та Дехтярне знову замайорів синьо-жовтий стяг. (Скріншот відео)

Прикордонники з бригади Гвардії наступу «Сталевий кордон» підняли прапори України над над населеними пунктами Шабельне, Піщане та Дегтярне, які знаходяться поблизу державного кордону з рф у так званій «сірій зоні» у Харківській області.

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео оприлюднила Держприкордонслужба в суботу.

 

«Населені пункти на Харківщині, які знаходяться поблизу державного кордону з рф, через війну перетворилися на зруйновані та спустошені села, вони перебувають у так званій «сірій зоні».

 

Ці території щільно заміновані та через постійні ворожі обстріли не придатні для проживання, тому цивільне населення туди не повертається», - йдеться у повідомленні ДПСУ.

 

Зазначається, що бійці прикордонної бригади «Сталевий Кордон» постійно контролюють ці території та нагадують ворогу по той бік кордону, що це наша земля і їм тут не місце!

 

Тож нещодавно, над населеними пунктами Шебельне, Піщане та Дехтярне, завдяки воїнам 15-го мобільного прикордонного загону, в черговий раз замайорів синьо-жовтий стяг.

 

«Своє не віддамо і будемо захищати до останнього!», - підсумували «зелені кашкети».

 

 

Як повідомляла «УМ», активісти руху «Жовта Стрічка» позначили українською символікою спротиву дорогу до відомого на весь світ гірського масиву Чатир-Даг в тимчасово окупованому Криму.