«Палич» загримів на 15 років: екскерівника «Ізоляції» засудили

13:27, 03.01.2024
«Палич» загримів на 15 років: екскерівника «Ізоляції» засудили

Колишній керівник катівні "Ізоляція" Денис Куликовський ("Паличу") у залі столичного суду. (Фото: Дарина Коломієць)

Покарання в 15 років в'язниці з конфіскацією майна колишньому керівнику катівні "Ізоляція" Денису Куликовському ("Паличу") призначив Шевченківський районний суд Києва.

 

Як інформує УМ, про це 3 січня повідомило "Суспільне" з зали суду.

 

Суд ухвалив визнати винним та призначити Куликовському покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Початок виконання вироку рахуватимуть з 9 листопада 2021 року, коли його взяли під варту.

 

Блогер та журналіст Станіслав Асєєв, який довгий час пробув у полоні в "Ізоляції", розповідав, що під час ув'язнення окрім тортур полонені зазнавали жорстокого побиття і навіть насильства з боку Куліковського зокрема.

 

За його словами, крики людей Куликовський наказував заглушати радянськими піснями, які співали самі в'язні.

 

Знати більше: Страх та смерть в "Ізоляції". Як катують людей у підвалах Донецька

 

Нагадаємо, що колишнього бойовика терористичної організації "ДНР", очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція" затримали у Києві контррозвідники СБУ. Суд арештував його.

 

У жовтні 2020 року бойовику було заочно повідомлено про підозру та оголошено в розшук. Оперативники та слідчі поліції здобули докази злочинів "Палича". Він особисто та його спільники проводили допити полонених із застосуванням тортур: катували електрострумом, ґвалтували, ламали кістки, імітували розстріли та поховання живцем із забиванням цвяхів у труну.

 

Як повідомляла УМ, катівня «Ізоляція» у Донецьку контролюється ФСБ.