«Слово пацана» по-українськи: столичні підлітки можуть «загриміти» на 10 років, фото

13:57, 28.12.2023
«Слово пацана» по-українськи: столичні підлітки можуть «загриміти» на 10 років, фото

Столичні підлітки скоїли кримінальний злочин надихнувшисьновим російським серіалом. (Фото: Фейсбук Поліція Києва)

У Києві група підлітків після перегляду російського серіалу придумала грабувати залицяльників своїх знайомих дівчат. Їх викрили після першого ж пограбування і можуть посадити на 10 років.

 

Як інформує УМ, про це 28 грудня повідомили в поліції Києва у Фейсбуці.

 

До поліції на початку грудня звернувся місцевий мешканець. Він розповів, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина.

 

"Ми дізнались, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих ґаджетів.

 

 Надалі, компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч. Так відбулось і цього разу - молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення та відібрали мобільний телефон. Ґаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а "виручені" кошти розподілили між собою.

 

 Порушники зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати", - розповів начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

 

 

Двом учасникам угруповання віком 16 та 17 років повідомили про підозру в грабежі, поєднаному з насильством (ч. 4 ст. 186 ККУ). Їм загрожує від 7 до 10 років за ґратами.

 

Викрадений телефон поліцейські розшукали та вилучили в якості речового доказу.

 

Як повідомляла УМ, у Дніпрі поліція затримала групу підлітків за звіряче вбивство безпритульної.