У Києві зрізали дуб в пам’ять про Романа Ратушного

20:19, 15.12.2023
У Києві зрізали дуб в пам’ять про Романа Ратушного

На місці дерева, посадженого на честь загиблого воїна, залишився лише пеньок

У ніч проти 15 грудня в Шевченківському районі Києва, на вулиці Січових Стрільців, 49, невідомі особи скоїли акт вандалізму, знищивши 12-річний дуб, який лише два дні тому був висаджений киянами на честь активіста і розвідника Романа Ратушного, який загинув у червні минулого року на Харківщині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє"Київзеленбуд".

 

Дерево простояло фактично два дні. На його місці зловмисники залишили лише невелику нижню частину стовбура.

 

"Дванадцятирічний дуб, наданий громадською організацією "Зберегти Квіти України", мав стати символом боротьби за незалежність України та живим нагадуванням про ціну нашої свободи", – наголошують у комунальному об'єднанні.

 

Повідомляється, що комунальники Шевченківського району та меценати звернулися до правоохоронців з проханням встановити та притягнути до відповідальності осіб, які знищили дуб.

 

“Кожне неправомірне видалення зелених насаджень столиці карається законом! Комунальне об’єднання закликає киян та гостей столиці бути свідомими та з повагою ставитися наших Героїв, які ціною власного життя наближають Україну до перемоги", – підкреслили у "Київзеленбуді".

 

Нагадаємо, Роман Ратушний – відомий київський активіст і розвідник, який загинув у бою під Ізюмом, що на Харківщині, 9 червня. Йому було 24 роки. Роман з перших днів повномасштабної війни долучився спершу до лав територіальної оборони Києва, а потім воював як розвідник у складі 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр".

 

 

До повномасштабного вторгнення Роман, який очолював громадську ініціативу "Захистимо Протасів Яр", разом з однодумцями боровся проти будівництва багатоповерхівок у парковій зоні Києва.

 

Після загибелі у столиці на його честь перейменували вулицю Волгоградську, що біля Протасового Яру.

 

Як повідомляла УМ, у Гостомелі, що на Київщині, невідомі зрізали графіті всесвітньо відомого британського вуличного художника Бенксі, на яких зображено жінку в халаті та протигазі й з вогнегасником. Поліція по гарячих слідах затримала зловмисників