Кремль наказав загарбати Авдіївку та Куп’янськ до виборів у рф

13:45, 09.12.2023
Кремль наказав загарбати Авдіївку та Куп’янськ до виборів у рф

Російські танки палають на полі бою під Авдіївкою. (facebook.com/CinCAFU)

Кремль наказав російським окупаційним військам захопити місто Авдіївка на Донеччині  та місто Куп’янськ на Харківщині до президентських виборів у росії, які відбудуться у березні наступного року.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у суботу.

 

За даними аналітиків, "Кремль, можливо, доручив російським військовим захопити Авдіївку та, можливо, Куп’янськ, до березня 2024 року", щоб посприяти успіху путіна на президентських виборах.

 

Зазначається, що оголошення путіна про висування своєї кандидатури на посаду президента у військовій обстановці "вказує на те, що його кампанія може зосередитися на війні росії в Україні більше, ніж раніше оцінював ISW".

 

Як вважають експерти, у такий спосіб путін підстрахувався на випадок, якщо російська армія не вкладеться у визначений їй дедлайн.

 

Аналітики Інституту вважають, що Кремль використовує заяву путіна для переконання великої групи виборців у тому, що російські військові підтримують чинного президента.

 

Як повідомляла «УМ», російський диктатор путін підтвердив своє висування на новий президентський термін на «виборах» 2024 року.