Нацполіція скерувала до суду лише 30 проваджень щодо працівників ТЦК та членів ВЛК

01:51, 30.10.2023
Нацполіція скерувала до суду лише 30 проваджень щодо працівників ТЦК та членів ВЛК

До діяльності ТЦК та підготовки мобілізованих у суспільства чимало питань.

Підрозділи Національної поліції протягом 9 місяців 2023 року скерували до суду лише 30 кримінальних проваджень щодо службовців та працівників військкоматів (ТЦК та СП), а також голів та членів військово-лікарських комісій (ВЛК).

 

Як інформує Україна молода, такі дані навів Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції на інформаційний запит hromadske.

 

У відповіді зазначається, що провадження стосуються злочинів, спрямованих на ухилення громадянами від мобілізації, проходження служби або організацію їх виїзду за кордон.

 

Також протягом 9 місяців проводилося досудове розслідування в 168 кримінальних провадженнях указаної категорії.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 12 вересня увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) щодо перевірки військово-лікарських комісій (ВЛК).

 

Міністерство охорони здоров’я та правоохоронці перевірять видані після початку повномасштабної війни рішення ВЛК про обмежену придатність до військової служби.

 

Як повідомляла «УМ», 11 серпня на засіданні РНБО президент Зеленський вирішив звільнити всіх обласних військкомів.

 

Як повідомляла "УМ", НАЗК виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про незаконне збагачення начальника Малиновського РТЦК Одеси Вячеслава Кушнерова на майже 47 млн грн.