Фотограф Володимир Миронюк загинув під час репортажу під Курдюмівкою

07:22, 30.09.2023
Фотограф Володимир Миронюк загинув під час репортажу під Курдюмівкою

Володимир Миронюк загинув на передовій з фотоапаратом в руках. (facebook.com/wlady.koffeanon)

На війні з Росією поблизу Курдюмівки під час фоторепортажу загинув журналіст Володимир Миронюк

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Юрій  Бутусов у Facebook.

 

«Герой-фотограф Володимир Миронюк загинув на передових позиціях під Курдюмівкою з фотоапаратом у руках, з кадрами останнього, найризикованішого репортажу...На шляхах війни тисячі людей знали його за позивним "Джон". Йому тепер навіки 59 років.

І описати його особистість дуже непросто. Українець, громадянин США, в Америці він працював багато років водієм-далекобійником. В Україну він приїхав надовго, коли почався Майдан», – йдеться у повідомленні.

 

 

У дописі Бутусов зазначив, що "останній репортаж Володимир Миронюк зробив на позиції української піхоти, яку ворог атакував та багато годин вів ураганний обстріл".

 

 

В архіві Володимира Миронюка унікальні кадри українських героїв, чудові портрети. Унікальні кадри репортажу, під час зйомки якого він загинув.

 

Друзі "Джона" просять допомогти знайти такий заклад у Києві, який допоможе організувати фотовиставку Володимира Миронюка з його фронтовими фото. 

 

«Якщо у когось є така зацікавленість – відгукніться, я зконтактую. Це кадри нашої історії, які допомагають зберегти пам'ять про подвиг українців навіки».

 

 

Як повідомляла УМ, захищаючи  Україну у лавах ЗСУ на фронті загинув журналіст Максим Мединський родом із Болграда Одеської області.