Побиття у ТЦК Самбора: ДБР просить суд арештувати підозрюваних

15:10, 21.09.2023
Побиття у ТЦК Самбора: ДБР просить суд арештувати підозрюваних

Двоє працівників ТЦК наразі отримали про підозру за трьома статтями

Держбюро розслідувань (ДБР) звернулося до суду з проханням про застосування запобіжного заходу у вигляді арешту для двох військовослужбовців, яких затримали щодо побиття цивільного чоловіка у Самборі на Львівщині. Наразі ведеться слідство у цій справі. 

 

Як інформує Україна молода, проце в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

 

«Цим двом працівникам ТЦК наразі оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, і сьогодні ми до завершення дня очікуємо, що їм буде обрано запобіжний захід. Слідство проситиме (для них – ред.) утримання під вартою без права внесення застави», - заявила вона.

 

За словами Сапьян, територіальні центри комплектування залишаються досить важливими, особливо в умовах війни, і контроль за їхньою діяльністю і діяльністю ВЛК із боку правоохоронних органів – ДБР, Нацполіції, СБУ – буде продовжуватися.

 

Відповідаючи на питання, яким чином цивільні чоловіки, які були у цьому ТЦК, потрапили туди, Сапьян зазначила, що слідство це з’ясує.

 

«Їм (цим чоловікам – ред.) не давали їсти, є факти, що їм навіть не давали пити і їх фізично били. І чому їх утримували – одного 10 днів, іншого – 7 (це, як ми розуміємо, відбувалося на незаконних підставах), яким чином вони потрапили до цього ТЦК, що стало причиною, чому так могло відбутися – відповіді на ці питання будуть знайдені у процесі досудового розслідування», - сказала вона.

 

Як повідомляла УМ, працівники  ДБР затримали заступника начальника одного з відділів Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та військовослужбовця-водія цього відділу, причетних до побиття чоловіка та незаконне утримання його у приміщенні військкомату.