Волонтер Літинський організував у Львові 60 одиночних пікетів через некритичні витрати влади

21:56, 09.09.2023
Волонтер Літинський організував у Львові 60 одиночних пікетів через некритичні витрати влади

Пікет Літинського біля будівлі Львівської ОВА підтримали майже 60 містян. (facebook.com/svyatoslav.litynskyy)

Волонтер Святослав Літинський вийшов на одиночний пікет під Львівську ОВА через некритичні витрати з бюджету під час війни.

 

Його акцію підтримали майже 60 містян, які також вийшли з одиничними пікетами в анонсований час 9 вересня, об 11.00. Гасло пікету "Спочатку дрони - потім стадіони!". 

 

Оскільки під час режиму воєнного стану масові зібрання перебувають під забороною, люди висловили свою незгоду із розтринькуванням бюджету саме за допомогою одиничних пікетів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив сам львівський волонтер, голова ГО «Незалежні» Святослав Літинський у соцмережах у суботу і подякував людям за підтримку.

 

«В час мого одиночного пікету прийшло ще біля 60 осіб і теж влаштували свої одиночні пікети.

 

Після закінчення одиночних пікетів було спілкування, міркування були такі:

 

1. Багато людей повідомило, що теж мають намір в наступну п'ятницю вийти на пікет, якщо не буде змін.

2. Обговорювали за якою схемою збільшити фінансування армії – переказувати частину прибутку місцевих бюджетів у спец фонд державного бюджету для фінансування армії. Подібно до реверсної дотації.

P.S. Здоровий глузд переміг в одному з тендерів – Львівська обласна державна адміністрація скасувала тендер на побудову лижеролерної траси. Дякую!», - написав волонтер.

 

                                       Святолав Літинський (Фото: facebook.com/daria.hirna). 

 

Раніше, плануючи одиничний пікет, пан Літинський зазначав, що його метою є «через військову адміністрацію передати розуміння всім гілкам влади про загрозливість ситуації з некритичними витратами».

 

«Ми не можемо дозволити собі некритичні витрати типу розбудови спортивної їдальні в Кончі-Заспі (88 млн), побудови лижеролерних трас (96 млн) чи побудови дороги на приватний курорт (600 млн) під час війни», - наголошував голова ГО «Незалежні».

 

 

Він також написав петицію до Кабінету міністрів, яку підтримало понад 25 000 громадянУкраїни. Дужебагатьомлюдямболитьцепитання.

 

«Продовжують оголошувати тендери по всій державі на витрати та будови, які ніяким чином не вплинуть на обороноздатність держави в перспективі трьох років. І ОСНОВНЕ — від очільників немає осуду таких витрат», констатував Святослав Літинський.

 

 

Як повідомляла «УМ», тиждень тому в Одесі відбулося біля 600 одночасних одиночних пікетів проти некритичних витрат – приводом став тендер на ремонт будівлі суду за 106 мільйонів.