Канада приймає українських біженців в необмеженій кількості

15:16, 24.07.2023
Канада приймає українських біженців в необмеженій кількості

Українські біженці в аеропорту імені Трюдо в Монреалі. (The Canadian Press/Graham Hughes)

На кількість українських утікачів від війни, які можуть бути прийняті в Канаді, не існує жодних обмежень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Epoch Times з посиланням на уряд Канади.

 

Зокрема, Міністерство імміграції Канади надіслало до Постійного комітету Сенату із соціальних питань службову записку, в якій ідеться, що на кількість українських біженців від війни, які можуть бути прийняті в Канаді, "немає жодних обмежень".

 

Прийом заявок на візи за спрощеною процедурою для сімей українців закінчився 15 липня. До закінчення цього терміну надійшло близько 1,1 млн заявок. На початок липня були схвалені приблизно 800 тис. з них.

 

Наразі до Канади прибули 21% з тих українців, які подавали заявки. Йдеться про 230 тисяч українських емігрантів.

 

У записці "Інформація стосовно громадян України, які приїжджають до Канади" також йдеться про надання статусу постійного проживання для всіх громадян України, чиї члени сімей постійно живуть у Канаді.

 

Нова програма, оголошена міністром імміграції Шоном Фрейзером на минулому тижні, має набути чинності в жовтні цього року.

 

Українці, які отримали тимчасові візи, зможуть приїхати до Канади до кінця березня 2024 року. Біженці, які вже приїхали до Канади, до цієї дати також матимуть можливість подати заяву на продовження або зміну свого тимчасового статусу в Канаді.

 

«Оскільки цей крок забезпечує тимчасовий притулок, ті, хто приїжджає до Канади за канадсько-українським дозволом на термінову евакуацію, не включаються до Плану рівнів імміграції, який є оцінкою кількості постійних мешканців, котрих Канада планує прийняти», – йдеться в записці.

 

Програма встановлює квоту дозволу на в'їзд для 365 тисяч українських іммігрантів у 2023 році, 485 тисяч - у 2024 році та 500 тисяч - у 2025 році.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уряди країн Заходу підтримують українців під час війни