«Гвардія наступу» буде розформована після Перемоги – Ігор Клименко

13:16, 21.07.2023
«Гвардія наступу» буде розформована після Перемоги – Ігор Клименко

МВС України планує розпустити "Гвардію наступу" після виконання завдань. (Фото Нацгвардії МВС)

Міністр внутрішніх справ України, Ігор Клименко, відкинув звинувачення, що МВС має намір перетворити "Гвардію наступу" на свою власну армію, і він запевнив, що після досягнення перемоги ця спеціальна одиниця буде розформована. 

 

Як інформує Україна молода, про це Клименко повідомив у інтервʼю «Радіо Свобода».

 

Відповідаючи на питання, чи не бачить він ризиків того, що "Гвардія наступу" може перетворитися на власну армію під крилом цивільного Міністерства внутрішніх справ, він зазначив наступне: "Ні. Ці підрозділи будуть розформовані після закінчення війни. Ці військовослужбовці та поліцейські будуть виконувати свої функції і прикордонники, відповідно до функціоналу тієї чи іншої військової частини чи підрозділу поліції".

 

Він додав, що припущення про формування МВС власної армії, яка в майбутньому може бути використана у політичній боротьбі, – "не має ніякого підґрунтя".

 

"Побоювання деяких політиків, що ми формуємо якусь свою армію, не має під собою ніякого підґрунтя. Ці люди (члени "Гвардії наступу". - Ред,) йдуть на війну, вони гинуть на війні... Про яку ми армію на вулиці говоримо? Ми говоримо про серйозну війну. І ми дуже рано почали говорити про політику", – заявив Клименко.

 

Він запевнив, що ніхто не планує використовувати ці підрозділи в політичних цілях.

 

"І це не виправдання, а факт. Я хотів би ще раз зазначити, що деякі наші політики забігають трошки наперед, що стосується ведення війни і можливості політичної жорсткої роботи на території нашої країни. І через це деякі люди забувають, що у нас йде війна. МВС на сьогодні не приймає участі в будь-яких політичних течіях, політичних розбірках і так далі. Це, я вважаю, аморально на сьогодні. Це стосується всіх: і міністрів, і політиків, які намагаються на цьому завоювати зараз якісь очки", – резюмував Клименко.

 

Нагадаємо, "Гвардія наступу" - це елітні штурмові підрозділи у структурі МВС, які почали формуватися перед контрнаступом України.  

 

Як повідомляла УМ, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що вісім бригад «Гвардії наступу» уже повністю сформовані. Щойно вони отримають бойове завдання, і надійдуть  під командування Сил оборони,