На Київщині виник конфлікт під час переходу парафії до ПЦУ, відео

17:26, 25.06.2023
На Київщині виник конфлікт під час переходу парафії до ПЦУ, відео

Поліція Київщини запобігла порушенню громадського порядку під час переходу парафій в Білогородці (Фото: Фейсбук Поліція Київської області)

На Київщині  в Білогородці поліція запобігла порушенню громадського порядку під час переходу парафій з УПЦ МП до ПЦУ.

 

Як інформує УМ, про це 25 червня повідомила поліція Київської області у Фейсбуці.

 

«25 червня, близько 10 години, правоохоронці Бучанського управління поліції забезпечували громадський порядок у Білогородській громаді, де триває процедура переходу вірян з УПЦ до ПЦУ.

 

Між сторонами виник конфлікт, подальшого розвитку якого поліцейським вдалося не допустити», - сказано, зокрема в повідомлені.

 

Правоохоронці доставили до територіального підрозділу для складання адміністративних матеріалів трьох осіб.

 

За фактами дрібного хуліганства (ст. 173 КУпАП) та злісної непокори законному розпорядженню або вимозі поліцейського (ст. 185 КУпАП) працівники поліції склали щодо правопорушників протоколи. Наразі всі троє відпущені додому.

 

ДОПОВНЕНО: Користувач Андрій Гайдай оприлюднив відео з місця події та написав:

 

«Селище Білогородка, Київщина! Московські попи найняли тітушок та не пускають релігійну громаду до церкви!

Як таке може відбуватись під час повномасштабної війни?! Чому поліція не може забезпечити право громади на користування храмом? Я звертаюсь до міністра МВС та прошу втрутитись у цю ситуацію!».

 

Згодом прес-офіцер 112-ї бригади ТрО міста Києва Андрій Ковальов повідомив у коментарях до посту поліції:

«Щиро дякую Поліція Київської області за забезпечення порядку на високому рівні і запобіганню провокацій з боку завезених у Білогородку тітушок і провокаторів з пропискою у іншій області. Поліція спрацювала дуже кваліфіковано, ефективно і що головне об’єктивно!».

 

Інші користувачі додають, що поліція допомогла згідно діючого законодавства громаді села Білогородка офіційно зайти до свого храму Святого Михайла ПЦУ.

 

 

Зокрема, Сергій Возний написав: «Сьогодні вперше лунали молитви українською мовою та згадувались в молитві всі державні органи влади України та ЗСУ! Слава Україні».

 

Як повідомляла УМ, Погано хотіли: у Ніжині депутати не заборонили діяльність УПЦ МП.