Суд поновив Катерину Амосову на посаді ректора університету Богомольця

17:25, 20.09.2018
Суд поновив Катерину Амосову на посаді ректора університету Богомольця

Катерина Амосова (фото: соцмережі)

Київський Печерський районний суд визнав незаконним та скасував наказ міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректорки Національного медуніверситету ім. Богомольця і поновив її на роботі.
 
Скан відповідного рішення суду виклали на Facebook-сторінці медвишу.
 
"У рішенні суду написано, що я ректор з 17 квітня 2018 року. Я усвідомлюю, що скоро, можливо, і завтра, під тією чи іншою підставою мене знову звільнять або незаконно відсторонять. І я абсолютно розумію, що це не є кінцем цієї історії, але я знову буду відстоювати свої права у судах. Але те, що відбулося зараз, для нашої команди є святом", - зазначила Амосова у коментарі "Українській правді. Життя".
 
Згідно рішення суду, Катерину Амосову мають поновити на посаді ректора негайно. Крім того, МОЗ має відшкодувати Амосовій 1 тисячу гривень за моральну шкоду.
 
МОЗ назвало рішення суду сумнівним і готує апеляційну скаргу.
 
Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я зі скандалом звільнило ректора Національного медичного університету ім. О.Богомольця Катерину Амосову із займаної посади.
 
Навколо університету Богомольця розгорнулася боротьба за владу: Міністерство охорони здоров’я у серпні вчергове спробувало призначити в.о. ректора. Новопризначений керівник Юрій Кучин у перший робочий день не зміг пробитися до кабінету, наступного дня його завели туди у супроводі поліції. Ще декілька днів тривали бійки за можливість Юрія Кучина керувати навчальним закладом із кабінета ректора.
 
Раніше в університеті Богомольця в.о. ректора розірвав договори попередника.