На бійців «Народних дружин» завели кримінальну справу за погром у таборі ромів

11:03, 08.06.2018
На бійців «Народних дружин» завели кримінальну справу за погром у таборі ромів

"Національні дружини" з ентузіазмом громили залишки табору ромів (скріншот відео)

У поліції Києва відкрили кримінальну справу за статтею "хуліганство" на бійців організації "Національні дружини", які напередодні вчинили погроми у таборі ромів на самозахопленій території в Національному природньому парку "Голосіївський".

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Після того, як люди, які мешкали у тимчасовому поселенні, сьогодні залишили його, група осіб однієї з громадських організацій із сокирами та молотами прибула на територію парку. Знімаючи усе на відео, вони потрощили тимчасові споруди, перешкоджаючи працівникам парку та лісового господарства розчищати територію. Внаслідок таких дій ніхто не постраждав", - йдеться у повідомленні від 7 червня.


(фото: Віктор Шендибило / Facebook)

У четвер, 7 червня, бійці "Національних дружин" прийшли із молотками та сокирами до табору ромів у природоохоронній зоні в Києві.

Мешканці табору втекли, а молодики заходилися трощити намети, називаючи це "очищенням лісу".

До Голосіївського лісу "нацдружини" прийшли після того, як роми побили співробітників національного парку, який намагався захистити дуби в парку від того, що мешканці табору їх спиляють та спалять.

У соцмережах повідомлялося, що поліція проігнорувала виклик на місце побиття співробітника парку.


(фото: Віктор Шендибило / Facebook)

Як повідомляла "УМ", бійці "С14" розгромили табір ромів на Лисій горі у Києві.

Поблизу Тернополя місцеві мешканці напали на табір ромів. Вони заявили, що такий крок вимушений, бо мешканці табору грабують, продають наркотики та залякують людей, а поліція не реагує на скарги.