Список 47: СБУ шокувала Ларису Ніцой своєю російськомовністю

16:10, 05.06.2018
Список 47: СБУ шокувала Ларису Ніцой своєю російськомовністю

Лариса Ніцой обурилася російськовоними СБУшниками (фото: Evgenia Pirog / Facebook)

Дитячу письменницю та поборницю використання української мови Ларису Ніцой викликали в СБУ у зв’язку із підозрами, що російські спецслужби готують на неї замах.

Ларису Ніцой в СБУ обурило те, що із нею співробітники українських спецслужб спілкувалися російською.

"Якісь незнайомці, які б мали в стінах такої поважної державної структури при виконанні державних обов’язків говорити державною мовою – раптом заговорили до мене російською мовою про якогось "слєдаватєля". Це виглядало як захоплення ворогами нашої служби безпеки", - написала вона у Facebook.

Лариса Ніцой зазначила, що на запитання, чому співробітник СБУ розмовляє російською, вона отримала відповідь "патамушта мнє так удобнєй".

"Переді мною стояли два "ватани", які поняття не мали про Закон про державну службу. Про те, що вони його порушують, бо зобов’язані спілкуватися українською. Що їх на роботу брали з довідкою про володіння українською мовою, а один з них, як виявилося, рускаязичний і українською не володіє. А той, що українською володіє, абсолютно підтримує порушення закону колегою і стає на його захист, порушуючи закон сам", - зазначила вона.

Лариса Ніцой додала, що за її безпеку нібито відповідають русофіли, які не розуміють значення української мови в житті нашої країни, не розумію, що мова - це фактор безпеки.

Таке спілкування настільки обурило Ларису Ніцой, що на спілкування зі слідчим вона не пішла та залишила будівлю СБУ.



Нагадаємо, фігурантів так званого "списка 47" викликають на зустрічі та допити в СБУ.

Про зустріч із правоохоронцями через можливі замахи на них вже заявили Євген Кисельов, Матвій Ганапольський, Тетяна Даниленко, Соня Кошкіна та інші.

Видання Страна.UA опублікувала нібито повний список можливих жертв Кремля, отриманий із неназваних джерел в СБУ:

Окрім журналістів до нього ввійшли письменники, блогери, громадські активісти та екс-доброволець, колишній офіцер ФСБ Ілля Богданов, якого вже викрадали російські спецслужби.

Російський журналіст Аркадій Бабченко нібито теж був фігурантом цього списку. Страна.UA  зазначає, що список нібито був у підозрюваного в організації замаху Бориса Германа іще 21 травня, але ім’я Аркадія Бабченка в опублікованому списку не фігурує.

До речі, опублікований список теж складений російською.




Про "список 47" можливих жертв заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко після того, як вдалося запобігти замаху на Аркадія Бабченка