Поблизу Тернополя розгромили табір ромів

13:02, 23.05.2018
Поблизу Тернополя розгромили табір ромів

Розгромлений табір ромів під Тернополем (фото: відділ комунікації поліції Тернопільської області)

Неподалік Тернополя у селищі Велика Березовиця невстановлені особи розгромили табір ромів.

Про це повідомляє прес-служба поліції Тернопільської області.

"Про стрілянину та побиття на лінію "102" повідомила близько 22:00 жінка. Вона заявила, що на неї та односельчан напала група невідомих - приблизно п'ятнадцять чоловік. Молоді люди стріляли, кричали та намагалися їх побити", - ідеться в повідомленні.

Відзначається, що у наметовому таборі на момент нападу там перебувало семеро дорослих та тридцять троє дітей. За допомогою до лікарів після нападу ніхто не звертався.

"Потерпілі стверджують, що вони на вогнищі готували вечерю, коли забігла група людей і пролунали звуки, схожі на постріли. Роми почали тікати в ліс. Під час сутички загорілися намети", - проінформували правоохоронці.

За словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, представники ромської національності жили у наметах за Тернополем, а саме навпроти цукрового заводу, що у смт. Велика Березовиця.

"Поліція розглядає кілька версій даної події. В першу чергу - це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині" , - каже Олександр Богомол.

"До обласного центру вони приїхали із Закарпатської області. На прожиття заробляли збором та здачею металобрухту", - інформують у прес-службі поліції.



На місці подій знайшли гільзи, найімовірніше, від пневматичної зброї.

"Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 296 частина 4 ККУ - Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень", - зазначають у прес-службі поліції Тернопільщини.

Нагадаємо, у Києві представники організації С14 розгромили табір ромів на Лисій горі.