У Київраді готують знесення каплиці УПЦ МП біля Десятинної церкви

16:34, 09.02.2018
У Київраді готують знесення каплиці УПЦ МП біля Десятинної церкви

Київрада готується виконати по факту петицію киян щодо самобуду УПЦ МП.

Комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала петицію щодо знесення незаконної каплиці УПЦ МП на території Національного музею історії України на Старокиївській горі у столиці.

 

Таке рішення ухвалили депутати Київради на засіданні комісії у п'ятницю.

 

"Комісія підтримує петицію і доручає виконавчому органу здійснити всіх необхідних та достатніх юридичних, правових дій щоби виконати петицію по факту", - наголосив депутат Київради Олександр Харченко.

 

Як зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко також комісія рекомендувала міському голові підтримати відповідну петицію.

 

"Пропонуємо апарату КМДА в разі встановлення факту незаконного розміщення споруди каплиці Українського православної церкви Московського патріархату на території Національно музею історії України рекомендувати Київському міському голові підтримати електронну петицію №6972 та доручити структурним підрозділам КМДА вжити всі передбачені чинним законодавством заходи направлені на усунення виявлення порушень в найкоротший термін", - сказав пан Міщенко.

 

Також комісія підтримала звернення до Національного музею історії України з рекомендацією співпрацювати з КМДА для виконання петиції громадян.

 

За словами автора петиції, дана земельна ділянка належить громаді Києва і була передана в постійне користування Національному музею історії України для збереження цієї пам'ятки без зміни цільового призначення.

 

"Дана земельна ділянка була надана в постійне користування в 1998 році Національному музею історії України. Це пам’ятка історії національного і всесвітнього значення", - сказав автор петиції В'ячеслав Толпига.

 

Як повідомляв «УМ», Київська міська рада взяла до розгляду петицію щодо знесення незаконної каплиці УПЦ МП на території Національного музею історії України.

 

Київський міський голова Віталій Кличко доручив постійній комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також профільному заступнику голови КМДА і виконавчому органу Київради (КМДА) розглянути електронну петицію в установленому порядку.

 

Міністерство культури готує відповідні позови на адресу УПЦ МП через самобуд (МАФ) на Старокиївській горі, зокрема, на території пам’ятки «Місто Володимира».