Геннадій Афанасьєв виграв суд проти Росії за нелюдські умови при етапуванні

14:50, 08.02.2018
Геннадій Афанасьєв виграв суд проти Росії за нелюдські умови при етапуванні

Геннадій Афанасьєв у російській в’язниці був неодноразово катованим (скріншот відео)

Політв’язень Геннадій Афанасьєв виграв у Європейському суді з прав людини два суди проти Росії: незаконно утримуваний українець поскаржився на нелюдські умови при етапуванні з Воронезької області в Республіку Комі, а друга по Республіці Комі.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Суд розглянув дві скарги Геннадія Афанасьєва на умови перевезення в тюремно-транспортних засобах в Росії. Одна з них стосувалася умов перевезення з Воронезької області в Республіку Комі, а друга – Республікою Комі. Суд задовольнив обидві ці скарги. Щодо кожної з них йому присуджена компенсація – тисяча євро", – розповів виданню представник правозахисної комісії "Меморіал" в російській Республіці Комі Ернест Мезак.

Рішення щодо скарги колишнього політв'язня Геннадія Афанасьєва на сайті ЄСПЛ мають оприлюднити згодом.

"Крим.Реалії" нагадує, що у скаргах в ЄСПЛ Геннадій Афанасьєв розповідав про тортури і побиття в російському ув'язненні.

Геннадій Афанасьєв стверджує, що його під тортурами змусили обмовити інших кримчан – Олега Сенцова і Олександра Кольченка, яких в Росії засудили на 20 і 10 років колонії відповідно.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Московський міськсуд засудив Афанасьєва до 7 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за звинуваченням у "тероризмі".

Як повідомляла "УМ", 14 червня 2016 року з Росії повернулися політв’язні Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко.