Андрій Парубій на зустрічі із Куртом Волкером применшив кількість загиблих українських військових (відео)

20:56, 27.10.2017
Андрій Парубій на зустрічі із Куртом Волкером применшив кількість загиблих українських військових (відео)

Андрій Парубій та Курт Волкер (Андрій Парубій / Facebook)

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на зустрічі із спецпредставником США Куртом Волкером заявив, що за два місяці в зоні бойових дій загинуло 10 українських військових, хоча за повідомленнями штабу АТО з 1 вересня загинуло 12 захисників, а за підрахунками волонтерів було 20 бойових втрат.

Про те, що на Сході України внаслідок бойових дій загинуло 10 українських військових з посиланням на заяву Андрія Парубія повідомило інформагенство "Інтерфакс-Україна".



Відео із зустрічі доводить, що Андрій Парубій сказав саме про 10 загиблих за два місяці.




Відповідно до добових зведень Штабу АТО, 24 жовтня загинуло 4 українських військових, 16 жовтня - 2 захисника, 17 жовтня так само 2 захисника, 9, 14, 23 вересня та 1 жовтня бойові втрати - по 1 загиблому.

За підрахунками волонтерів, з вересня до жовтня втрати українських захисників безпосередньо під час виконання бойових завдань склали 31 особу: у вересні - 15, до 26 жовтня - 16 осіб.

Варто відзначити, що до цього переліку загиблих включають також захисників, які померли внаслідок хвороб та самогубств або необережного поводження зі зброєю.

Наразі відомо, що безпосередньо в результаті бойових дій загинуло 9 захисників у вересні та 11 з початку жовтня, серед них - один доброволець із "Правого сектору" та два прикордонника.