За розкрадання бюджетних коштів затриманий головний санітарний лікар Протас

12:55, 30.06.2016
За розкрадання бюджетних коштів затриманий головний санітарний лікар Протас

Протас був затриманий у власному кабінеті як організатор розкрадань

 Сьогодні, 30 червня, в робочому кабінеті були затримані головний санітарний лікар України Святослав Протас і начальник департаменту Санітарної служби України Олександр Чепурний. Про це повідомив у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 
«Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані!», - попередив міністр.
 
За його словами, група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 тис грн), учасники афери були затримані.
 
Спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіцією і НАБУ.  
 
«Протас був затриманий у власному кабінеті як організатор розкрадань. Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами будуть викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім довели правило і «обов'язки» - і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один (!) сказав – «НІ»», - обурився діями чиновників Аваков.
 
Усього оперативниками НАБУ і Нацполіції за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів.
 
«Ось таке кодло .. Будемо чистити крок за кроком !», - не добирав слів міністр.
 
«Адже є той один з 20-ти, який сказав «НІ» .. Це оптимістам. 1 з 20. .. Або це нестримним скептикам? Хто ви ці 19? Шановні в суспільстві, сиві й інтелігентні? .. Але сказати «НІ» афері не змогли - простіше підлаштуватися під керівництво й заодно «грошей зрубати». Атмосфера в чиновницькому співтоваристві змінюється повільно, така діалектика трансформації - потрібні реформи, люди і вчинки і воля до змін», -  розмірковував міністр.
 
Наостанок він запропонував активістам знайти та призначити 19 нових порядних санлікарів.