Закон про мобілізацію: нардепи внесли понад 2,5 тисячі правок

16:41, 21.02.2024
Закон про мобілізацію: нардепи внесли понад 2,5 тисячі правок

Секретар Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Народні депутати внесли до урядового законопроєкту про посилення мобілізації вже понад 2,5 тисячі правок.

 

Оборонний комітет Верховної Ради може розпочати розгляд закону №10449 у другому читанні вже наступного тижня, однак це рішення не остаточне.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив народний депутат від "Голосу", секретар Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в коментарі Укрінформ.

 

"Станом на зараз до другого читання законопроєкту про мобілізацію надійшло 2527 правок. Їх кількість ще може змінитися", - зазначив обранець.

 

На його переконання, оборонний комітет може розпочати напрацьовувати відповідний проєкт закону до голосування в другому читанні вже наступного тижня, проте це не остаточне рішення.

 

"Спочатку необхідно ознайомитися з остаточною кількістю правок, сформувати порівняльну таблицю, а потім розпочинати розгляд. Комітет ще не визначився, коли це відбудеться. Не думаю, що цього тижня. Можливо, наступного", - додав пан Костенко.

 

Зауважимо, що саме 21 лютого закінчується термін подачі депутатських правок і пропозицій до другого читання відповідного проєкту закону.

 

Як повідомляла «УМ», 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні резонансний законопроєкт про мобілізацію.

 

Згодом керівництво монобільшості у Раді заявило, що законопроєкт містить антиконституційні норми і обіцяли переглянути їх до другого читання.