Досвідчені офіцери: Сирський представив свою команду

22:57, 10.02.2024
Досвідчені офіцери: Сирський представив свою команду

Володимир Зеленський та нове військове керівництво. (Фото Офісу президента)

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський привітав новопризначене військове керівництво - заступників головкома і начальника Генштабу після зустрічі з президентом Зеленським.  

 

 За його словами, всі вони є досвідченими офіцерами.

 

Як інформує Україна молода, про це Олександр Сирський написав у телеграмі в суботу ввечері.

 

"Хочу привітати нових заступників начальника Генерального Штабу Збройних Сил України: бригадного генерала Володимира Дмитровича Горбатюка, бригадного генерала Михайла Васильовича Драпатого, бригадного генерала Олексія Миколайовича Шевченка", - написав він.

 

Сирський також привітав своїх нових заступників: полковника Вадима Сухаревського і полковника Андрія Лебеденка.

 

"Усі вони досвідчені офіцери, які мають колосальні знання та досвід, що неодмінно прискорить нашу перемогу", - наголосив головнокомандувач.

 

 

Перед тим президент Зеленський назвав нових заступників Головнокомандувача ЗСУ та заступників начальника Генерального штабу і оприлюднив спільне фото з ними.

 

"Сьогодні весь день проводив наради з військовим керівництвом та урядом. Продовжуємо перезавантаження команди управління в Силах оборони. Тепер до виконання нових обовʼязківприступаютьлюди, якихдобрезнаютьварміїіякісамідобрезнають, щопотрібноармії. Бойовікомандирицієївійни, чийдосвідбудекориснимсаменазагальноармійськомурівні.

 

Заступниками Головкома Олександра Сирського стали полковник Вадим Сухаревський – його напрямок – це безпілотні системи і розвиток застосування дронів нашими воїнами – та полковник Андрій Лебеденко – його напрямок – це інновації, саме технологічний компонент армії та бойових систем. Потрібна чітка практика роботи з новими технологіями.

 

Заступниками начальника Генерального штабу Збройних Сил України погодив кандидатури бригадного генерала Володимира Горбатюка – його напрямок – це оперативна робота, робота штабів, планування, управління: в кожному штабі мають на сто відсотків розуміти фронт, – бригадного генерала Олексія Шевченка – його напрямок – це логістика, максимальна якість логістики у нашій армії, – бригадного генерала Михайла Драпатого – він відповідатиме за підготовку, якісне тренування наших військових.

 

Увесь реальний досвід бойових командирів, бойових бригад, наших підрозділів, які побудували якісну систему тренування воїнів та оцінки й аналізу бойових дій, – увесь цей досвід має бути реалізований для успіху Сил оборони України", - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Зеленський призначив командувача Сил тероборони ЗСУ, генерал-майора Анатолія Барилевича начальником Генштабу Збройних Сил України.