Фіцо усіляко блокуватиме вступ України в НАТО

18:56, 20.01.2024
Фіцо усіляко блокуватиме вступ України в НАТО

Фіцо гонорово назвав Україну державою, яка перебуває під "абсолютним впливом США". (aktuality.sk)

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо обіцяє усіляко блокуватиме вступ України в НАТО

 

За його словами, про це він обов’язково скаже очі в очі українському прем'єр-міністру  Денису Шмигалю, зустріч з яким запланована на 24 січня.

 

Як інформує Україна молода, цю чергову скандальну заяву Фіцо зробив у ефірі Словацького радіо, передає Aktuality в суботу.

 

Зокрема, словацький прем’єр зазначив щодо блокування євроатлантичного шляху  України, що для нього «цей курс дуже важливий».

 

Фіцо гонорово назвав Україну державою, яка перебуває під "абсолютним впливом США", а також натякнув, що їй доведеться віддати частину своєї території росії.

 

«Має бути якийсь компроміс, який буде дуже болючим для обох сторін. А чого вони чекають? Що росіяни підуть з Криму, Донбасу і Луганська? Це нереально», – сказав одіозний глава уряду Словаччини.

 

І додав, що спільної пресконференції після зустрічі зі Шмигалем не буде, оскільки цього не хоче українська сторона.

 

Словацький прем'єр також хоче представити Шмигалю список гуманітарної допомоги, яку передала Братислава. Він також хоче підтвердити, що Україна більше не отримає військової допомоги від Словаччини.

 

Нагадаємо, що Фіцо неодноразово заявляв, що війна рф проти України "не має військового рішення".

 

Як повідомляла "УМ", він також постійно цитує тези російської пропаганди про те, що Захід "заборонив українському політичному керівництву укладати перемир’я" з росією на початку повномасштабного вторгнення, тому що "покладався на те, що, вливаючи мільярди і зброю в Україну, Україна принесе пораненого російського ведмедя на тарілочці".