У Зеленського обіцяють врегулювати законопроєкт про мобілізацію

17:03, 30.12.2023
У Зеленського обіцяють врегулювати законопроєкт про мобілізацію

Все суспільство має зрозуміти, що в Україні йде велика війна. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Скандальний законопроєкт про мобілізацію, який викликав суспільний резонанс, буде виноситися на голосування Верховної Ради лише після обговорення та внесення необхідних змін.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону в суботу.

 

«Чи буде він в такому вигляді? Ні. Безумовно, для того і вноситься певний законопроєкт – для обговорення. Після того, як буде все враховано, будуть внесені відповідні зміни, ми отримаємо більш-менш оптимальний законопроєкт, який враховує, що в нас довга, масштабна, інтенсивна війна, і рф не буде десь там зупинятись, вона буде тиснути, доки не програє цю війну», - сказав радник Єрмака.

 

Він сказав, що на адресу законопроєкту традиційно для України припало спочатку багато хейту, багато хайпу, токсичності, скандалів.

 

«Але поступово, побачите, цей законопроєкт буде обговорено і врегульовано так, щоб там були відповідні правильні нормативні позиції. Після цього, безумовно, парламент буде його голосувати в першому, другому читанні, і будемо мати новий закон про мобілізацію», - обіцяє Подоляк.

 

Він також наголосив, що нинішня війна "потребує правильного юридичного оформлення і щодо мобілізаційних процесів".

 

"Тому що той закон, який сьогодні використовується, не відповідає нинішнім реаліям. І тому це дуже добре, що на рівні Генерального штабу, Міністерства оборони, Міністерства фінансів чи Кабміну в цілому, на рівні профільних комітетів Ради, на рівні експертного середовища відбувається дискусія. Це правильно", – сказав радник з Банкової.

 

Подоляк акцентував, що все суспільство має зрозуміти, що в Україні йде велика війна.

 

"Якщо росія не програє цю війну, вона захоче встановити тут окупаційний режим із відповідними трагічними наслідками для десятків чи сотень тисяч громадян України. Треба це усвідомити", – додав радник глави ОП.

 

Як повідомляла «УМ», Порошенко вважає, що Кабмін має відкликати дискредитований законопроєкт про мобілізацію, який суперечить законам України і вже призвів до збурення суспільства.

 

На його думку, доопрацьований законопроєкт має вносити до Ради вже не уряд, а президент Зеленський, як Верховний Головнокомандувач.

 

Нагадаємо, голова Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич різко критикує ідею  мобілізувати до війська чоловіків з інвалідністю за наявності військовозобов’язаних повносправних людей.