Ми просто потопимо весь флот рф, якщо він підійде до наших портів – Зеленський

18:40, 31.07.2023
Ми просто потопимо весь флот рф, якщо він підійде до наших портів – Зеленський

Зеленський під час інтерв’ю журналісту бразильського мовника Globo. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський переконаний, що у росії зараз немає спроможності окупувати українські порти, тому усі удари по них є абсолютно терористичними.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський заявив у інтерв’ю журналісту бразильського мовника Globo, передає Офіс президента у понеділок.

 

«Чи це адекватно, що людина стріляє по портах? Давайте просто поговоримо про це. Він (путін – ред.) не може окупувати ці порти. Тобто це не воєнні дії. Це навіть не про війну. Тобто він не може висадитися в нас в портах. Неможливо. У нього немає спроможності.

 

Ми просто потопимо весь його флот, якщо він підійде до нас близько. І він це прекрасно знає і орієнтується», - наголосив глава держави.

 

 

Верховний Головнокомандувач додав: «Тобто це не військова ціль. Він стріляє по Одесі, по портах і по історичному центру… І тут ви повинні відповісти собі на запитання "для чого?". Це не про зерно. Це – тероризм, терористичний акт, тероризувати населення...».

 

Зеленський додав, що путін неадекватна людина і велика частина світу також рухається до цього розуміння.

 

Нагадаємо, росія 17 липня заявила про зупинку дії "зернової угоди" і пригрозила "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без участі рф.

 

Невдовзі російські терористи почали наносити регулярні масовані удари по українській портовій та зерновій інфраструктурі Одещини.

 

Серйозно постраждав від ударів і історичний центр Одеси.