День ССО: Зеленський нагородив бійців у Часовому Яру, фото

14:30, 29.07.2023
День ССО: Зеленський нагородив бійців у Часовому Яру, фото

Зеленський нагородив воїнів ССО відзнакою «Хрест бойових заслуг», орденами Богдана Хмельницького І ступеня. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський та командувач Сил спецоперацій бригадний генерал Віктор Хоренко відвідали передові позиції ССО на Бахмутському напрямку на Донеччині з нагоди професійного свята - Дня Сил спеціальних операцій, яке відзначається 29 липня.

 

Зокрема, глава держави побував у командному пункті тактичних груп ССО у Часовому Яру, де заслухав доповідь командира про оперативну ситуацію в зоні відповідальності, виконання спеціальних завдань і потреби підрозділів у зброї, техніці та обладнанні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента у суботу.

 

«Бахмутський напрямок, передові позиції Сил спеціальних операцій. Сьогодні я тут, щоб привітати наших воїнів з їхнім професійним днем, ушанувати їхню силу.

 

Заслухав доповідь командира, поспілкувався з військовими. Дуже потужні, дуже результативні.

 

Хоч деталей про актуальні операції ССО й не розкажеш – лише з часом, але виконання вами, хлопці, завдань заради України справді героїчне», - поінформував президент.

 

 

Зеленський нагородив воїнів ССО відзнакою президента України «Хрест бойових заслуг», орденами Богдана Хмельницького І ступеня та вручив цінні подарунки.

 

«Вітаю з Днем ССО. Важливий день для України, для ЗСУ. Дуже приємно вас привітати. Зрозуміло, що ситуація непроста, але ви – потужні люди. Бажаю вам міцності, здоров’я та перемоги. Напевно, народ України небагато чує про ССО, тому що ви завжди в найгарячіших точках. Але хочу сказати, що всі знають, які хлопці в ССО. Знають, що всі ви – дуже героїчні, від вас багато залежить, бо ви завжди на першій лінії фронту», – зазначив Верховний Головнокомандувач.

 

 

Водночас командувач ССО Віктор Хоренко у своєму привітанні наголосив:

 

«Воїни Сил спеціальних операцій! Що робить нас особливими? Це люди, які віддані своїй справі; це успішні операції, які ввійдуть в історію,  це страх в очах ворога при згадці ССО; це суміш професіоналізму, зухвалості та надлюдських зусиль у виборюванні нашої Перемоги!

Продовжуйте і далі нищити ворога так, як це вмієте лише ви!

З Днем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України! Працюємо далі!».

 

 

Як повідомляла "УМ", День Сил спеціальних операцій ЗСУ традиційно відзначається 29 липня.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач ССО Хоренко: "Ми працюємо не заради слави, а заради Перемоги"