Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката

18:48, 19.07.2023
Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката

Іван Баканов подався у адвокати. (Коллаж: poltava.to)

Колишній голова Служби безпеки України Іван Баканов працевлаштувався адвокатом.

 

Друг дитинства президента, з ганьбою звільнений з СБУ, отримав відповідне свідоцтво адвоката від Ради адвокатів Полтавської області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник обласної Ради адвокатів Володимир Скукіс у коментарі виданню "Полтавщина".

 

За його словами, своє місце роботи ексглава СБУ визначив самостійно на підставі договору оренди нерухомості на Полтавщині.

 

Мовляв, діючим законодавством передбачене складання іспитів за місцем проживання. Рада адвокатів України конкретизувала це словосполучення «місце проживання». Це може бути реєстрація місця проживання (прописка по старому), це може бути право власності, яке підтверджується витягом з реєстру, це може бути і на підставі користування приміщенням (що засвідчує договір оренди).

 

Пан Скукіс каже, що Баканов склав іспити, пройшов 6-місячне стажування не за місцем проживання та склав присягу адвоката.

 

Відтак, 27 червня 2023 року колишній керівник Служби безпеки України отримав свідоцтво адвоката (№ 4224) від Ради адвокатів Полтавської області.

 

«Через кілька тижнів він був внесений у Реєстр адвокатів України. Окремі ЗМІ написали, що 27-го числа його не було в Полтаві, але це не так, він був, я бачив його особисто та мав із ним неодноразове спілкування», - каже керівник обласної Ради адвокатів.

 

Видання «Полтавщина» пише щодо працевлаштування Баканова:

 

«Навіщо екс-керівнику СБУ посвідчення адвоката? Нам самостійно важко указати на справжні мотиви колишнього високопосадовця. Можливо, для убезпечення себе від «наїздів» з боку правоохоронних органів. Статус адвоката надає доступ до закритої інформації. Але найголовніше — це все-таки доволі прибутковий бізнес. Особливо, якщо адвокат — це Іван Баканов. Він може укладати договори з поважними клієнтами та за немалий прайс працювати за допомогою групи помічників».

 

Нагадаємо, що Іван Баканов очолював Службу безпеки України з серпня 2019-го по липень 2022 року.

 

У лютому 2023 року повідомлялося, що Служба безпеки України провела службову перевірку щодо свого колишнього голови Івана Баканова, але її результати засекречено.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці хочуть знати відповідальних за прорахнки перших днів вторгнення рф