Російські терористи свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди – Зеленський

13:24, 19.07.2023
Російські терористи свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди – Зеленський

Рятувальники ліквідовують наслідки російського удару по складам і терміналам порту в Одесі. (Фото ДСНС)

Президент Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та іншим військовим керівникам посилити захист людей і портової інфраструктури.

 

Адже росія свідомо завдає ударів по інфраструктурі зернової ініціативи, зокрема, портовій в Одесі.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив у соцмережах у середу.

 

Зазначається, що зранку президент провів селекторну нараду, присвячену нічним російським ударам по Одеській і Житомирській областях та інших регіонах.

 

"Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди, і кожна російська ракета - це удар не тільки по Україні, а й по всіх у світі, які прагнуть нормального та безпечного життя", - написав Зеленський.

 

Верховний Головнокомандувач зазначив, що під час наради віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков і міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко поінформували про наслідки ударів.

 

"Також були доповіді головкома Залужного і командувача ВПС Олещука. Військовим дав доручення посилити захист людей і портової інфраструктури, а МЗС - активізувати контакти з партнерами для посилення тиску на державу-терориста та продовження нормального експорту українського зерна", - наголосив глава держави.

 

Нагадаємо, в ніч на 19 липня росіяни спрямували "Онікси" і Х-22 на портову і критичну інфраструктуру Одеської області - влучили в зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні російські терористи також обстріляли Одесу – поцілили у порт та готель «Одеса» на морському вокзалі.